Hållbarhetsprojekt

Svabesholms Kungsgård ligger på en fantastisk plats på Österlen, vid den lilla byn Svinaberga.

 

Här har vi faktiskt flera restauranger och gårdshotell, en yogastudio, närheten till en av Sveriges vackraste nationalparker och andra duktiga företagare – allt ryms kring denna lilla by. Nedan kan ni läsa om lite tips om duktiga aktörer i vår närhet.

Kullåkra gård

Österrikevägen 11, 277 35 Kivik
073-944 21 90

Bara ett stenkast bort från Svabesholm ligger Kullåkra Gård. Här blandas yoga retreats, workshops, djur och natur samman till en härlig oas som främjar återhämtning, hälsa och inspiration. Kristina och Mats vision är att Kullåkra Gård skall vara en plats för personlig utveckling där människor kan få växa utan att sträva eller bli jämförd med andra. Missa inte denna pärla om du vill ta steget mot ett mer hälsosamt liv!

Blåsingsborg Gårdshotell

Svabesholmsvägen 49, 27735 Kivik
0414-702 18

500 meter från Svabesholms Kungsgård ligger Blåsingsborgs Gårdshotell. Det är en varsamt renoverad lantgård från slutet av 1800-talet belägen i en lantlig, rofylld och romantisk miljö. Hotellet rymmer 20 rum av olika storlek, individuellt inredda och en restaurang som serverar vällagad god mat och dryck som tillfredsställer både sinne och smak. Varm gästfrihet, vindens sus i en underskön natur alldeles intill Stenshuvud Nationalpark.

Stenrosgården

Gladelundsvägen 5, 277 35 Kivik
0414-702 26

1 km från Svabesholm finner ni mysiga Stenrosgården. De har totalt 5 helt fristående lägenheter med egna ingångar och uteplatser. Lägenheterna Sunnan, Västan, Nordan, Östan och Galleriet hyrs ut till mindre sällskap som vill besöka Österlen. Stenrosgården är en fantastisk bas för en rad olika utflykter och för att uppleva Österlen från sin bästa sida och i er egen takt.

Lisa Toffts ateljé

Svabesholmsvägen 41, Svinaberga Skola, 277 30  Kivik
0706840923

Lisa Tofft ateljé ligger mitt i Svinaberga by, i gamla Svinaberga skola. Lisa Tofft är silversmed och konstnär som gör fantastiskt vackra och unika smycken och tavlor. Här finns också hennes välkända vykort med djur och underfundiga texter, som sätter ett smil på de flesta besökarna.

Enberg Design

Gladelundsvägen 11, 277 35 Kivik
070 629 45 98
Enberg Design är inredningsbutiken som bor granne med bokskog, strand, kossor, hästar, höns och getter. Det är en inspirerande miljö med handplockad och unik inredning, kvalitetskläder från små skandinaviska designers och lokalt producerad keramik.

Allt är noga utvalt med tanke på en skönare, vackrare vardag, god kvalitet och en hållbar tidlös livsstil. Fint urval av dansk design från Aiayu och vackra linnevaror från belgiska Libeco.  Här hittar du också Pernillas egen kollektion med sänggavlar och matchande överkast, kuddar och sängkjolar.

Här finns alltså både smått och gott, allt med den minsta gemensamma nämnaren att det är utvalt med kärlek och omsorg.

Stenshuvud Nationalpark

Stenshuvudvägen 63, 277 35 Kivik
0414-708 82

En bit bort hittar ni en av Sveriges vackraste nationalparker! Stenshuvud Nationalpark är 400 hektar stor, varav cirka 80 hektar är hav. Själva berget Stenshuvud består av tre toppar varav den norra är den högsta med sina 97 meter över havet. Här har man en magnifik utsikt över Hanöbukten och vid klart väder kan man se den danska ön Bornholm, som en blå skugga vid horisonten i sydöst.

Charmen med Stenshuvuds nationalpark är att man inte behöver gå långt för att se mycket. Landskapet är väldigt varierande med torra ängar, blöta ängar, rik lövskog, blöt lövskog, sandstrand och klippstrand.
Nationalparken är ett utflyktsmål året runt, för promenad en höstdag eller ett bad en sommardag!

Kaffestugan Annorlunda

Stenshuvud, 277 35 Kivik
0414-704 75

Kaffestugan Annorlunda Café & Butik är naturskönt belägen precis vid Stenshuvuds Nationalpark. Här kan ni bland annat avnjuta en krämig cappuccino eller en klassisk svart kaffe gjord på färskmalda kvalitetsbönor, givetvis ekologiskt och fairtrade från Fogarolli. Det finns plats att sitta både inne och ute under tiden ni provar den omåttligt populära kakbuffén. På menyn finns även omtyckta räksmörgåsar, sallader, grillade surdegsmackor och olika sorters bakverk! Ett härligt stopp efter en promenad i naturen.

Eternellgården

Eternellgården Svinaberga, 277 35 Södra Mellby
0730-42 27 49

Mellan Svinaberga och Stenshuvud Nationalpark hittar du Eternellgården. Här kan du bo i självhushåll veckovis, helger eller dygn. Eternellgården är ett perfekt boende för dig som tycker om naturen, vandringar, bad och fiske. Under sommaren kan gästerna köpa nyskördade ekologiska grönsaker och ägg gårdens höns. Peter som är husbyggare och biodlare visar gärna snälla bin och säljer honung och under säsongen kan även gästerna få vara med vid honungsslungningen.

Allé

Stenshuvudvägen 19, 27735 Kivik
0414-714 44

Ett stenkast från Kungsgården finner ni Allé, inbäddad bland böljande fält och beteshagar. Här kan du njuta av en trivsam middag, en härlig fika eller lunch i caféet. Allé värnar om det lokala mathantverket och har en nära relation till både odlare och uppfödare från trakten, som också syns i köket där allt lagas från grunden.

Allé är en plats att mötas på året runt och de arrangerar bland annat bröllop, konferenser, privata fester, matlagningskurser och vinprovningar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för massor av härliga nyheter, förtur till evenemang och erbjudanden!

 

 

 


Skäm bort mamma
den 26 maj!

sv_SE