Svinaberga & Svabesholm

Svinaberga & Svabesholm

Svabesholms Kungsgård ligger på en fantastisk plats på Österlen, vid den lilla byn Svinaberga. Här har vi faktiskt flera restauranger och gårdshotell, en yogastudio, närheten till en av Sveriges vackraste nationalparker och andra duktiga företagare – allt ryms kring denna lilla by. Nedan kan ni läsa om lite tips om duktiga aktörer i vår närhet.

Allé på Österlen

Ett stenkast från Kungsgården finner ni Allé, inbäddad bland böljande fält och beteshagar. Här kan du njuta av en trivsam middag, en härlig fika eller lunch i caféet. Allé värnar om det lokala mathantverket och har en nära relation till både odlare och uppfödare från trakten, som också syns i köket där allt lagas från grunden. Allé är en plats att mötas på året runt och de arrangerar bland annat bröllop, konferenser, privata fester, matlagningskurser och vinprovningar.

Vi rekommenderar: En drink i trädgården innan ni sätter er ned för en fantastisk middag på deras sommarkrog.

Stenshuvudvägen 19, 27735 Kivik
0414-714 44
www.alle.se

Lisa Toffts ateljé

Lisa Tofft ateljé ligger mitt i Svinaberga by, i gamla Svinaberga skola. Lisa Tofft är silversmed och konstnär som gör fantastiskt vackra och unika smycken och tavlor. Här finns också hennes välkända vykort med djur och underfundiga texter, som sätter ett smil på de flesta besökarna.

Vi rekommenderar: Spana in Lisas fantastiska tavlor med roliga citat – garanterade skratt och perfekta gåvor att ge bort!

Svabesholmsvägen 41, Svinaberga Skola, 277 30  Kivik
0706840923
www.lisatofft.se

Enberg Design

Enberg Design är inredningsbutiken som bor granne med bokskog, strand, kossor, hästar, höns och getter. Det är en inspirerande miljö med handplockad och unik inredning, kvalitetskläder från små skandinaviska designers och lokalt producerad keramik. Allt är noga utvalt med tanke på en skönare, vackrare vardag, god kvalitet och en hållbar tidlös livsstil. Här hittar du också Pernillas egen kollektion med sänggavlar och matchande överkast, kuddar och sängkjolar.

Vi rekommenderar: Gillar du inredning? Då är denna butiken ett måste för dig! Fantastiska detaljer och mjuka material.

Gladelundsvägen 11, 277 35 Kivik
070 629 45 98
engberginteriordesign.se

Kaffestugan Annorlunda

Kaffestugan Annorlunda Café & Butik är naturskönt belägen precis vid Stenshuvuds Nationalpark. Här kan ni bland annat avnjuta en krämig cappuccino eller en klassisk svart kaffe inne i stugan eller ute i trädgården. På menyn finns även omtyckta räksmörgåsar, sallader, grillade surdegsmackor och olika sorters bakverk! Ett härligt stopp efter en promenad i naturen.

Vi rekommenderar: Missa inte den omåttligt populära kakbuffén!

Stenshuvud, 277 35 Kivik
0414-704 75
www.kaffestuganannorlunda.se

Kullåkra gård

Bara ett stenkast bort från Svabesholm ligger Kullåkra Gård. Här blandas yoga retreats, workshops,
djur och natur samman till en härlig oas som främjar återhämtning, hälsa och inspiration. Kristina och Mats vision är att Kullåkra Gård skall vara en plats för personlig utveckling där människor kan få växa utan att sträva eller bli jämförd med andra. Missa inte denna pärla om du vill ta steget mot ett mer hälsosamt liv!

Vi rekommenderar: Boka plats på en av deras yogaklasser och upplev stillheten med naturen runt omkring.

Österrikevägen 11, 277 35 Kivik
073-944 21 90
www.kullakragard.se

Stenrosgården

1 km från Svabesholm finner ni mysiga Stenrosgården. De har totalt 5 helt fristående lägenheter med egna ingångar och uteplatser. Lägenheterna Sunnan, Västan, Nordan, Östan och Galleriet hyrs ut till mindre sällskap som vill besöka Österlen. Stenrosgården är en fantastisk bas för en rad olika utflykter och för att uppleva Österlen från sin bästa sida och i er egen takt.

Gladelundsvägen 5, 277 35 Kivik
0414-702 26
www.stenrosgarden.se

Blåsingsborgs Gårdshotell

500 meter från Svabesholms Kungsgård ligger Blåsingsborgs Gårdshotell. Det är en varsamt renoverad lantgård från slutet av 1800-talet belägen i en lantlig, rofylld och romantisk miljö. Hotellet rymmer 20 rum av olika storlek, individuellt inredda och en restaurang som serverar vällagad god mat och dryck som tillfredsställer både sinne och smak.

Vi rekommenderar: Ät en middag här i deras mysiga restaurang!

Svabesholmsvägen 49, 27735 Kivik
0414-702 18
www.blasingsborg.se

Eternellgården

Mellan Svinaberga och Stenshuvud Nationalpark hittar du Eternellgården. Här kan du bo i självhushåll veckovis, helger eller dygn. Eternellgården är ett perfekt boende för dig som tycker om naturen, vandringar, bad och fiske. Under sommaren kan gästerna köpa nyskördade ekologiska grönsaker och ägg gårdens höns. Peter som är husbyggare och biodlare visar gärna snälla bin och säljer honung och under säsongen kan även gästerna få vara med vid honungsslungningen.

Vi rekommenderar: Kika in i honungsbutiken, köp med lokalt producerad honung och kika på bina!

Eternellgården Svinaberga, 277 35 Södra Mellby
0730-42 27 49
www.eternellgarden.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för massor av härliga nyheter, förtur till evenemang och erbjudanden!

 

 

 


Skäm bort mamma
den 26 maj!

sv_SE