Hjärtat på gården
I det gamla stallet på gården har vi inrett ett café och lantkök där vi lagar och serverar gårdens mat. Här serverar vi frukost, scones, söta bakverk till kaffet. Vi har matiga mackor, varma luncher och under delar av säsongen serverar vi söndagens middag. Gårdens kök erbjuder färska, rena råvaror från trakten. Merparten av grönsakerna, äggen och köttet får vi från gården och närliggande gårdar. Hembakat och lagat från grunden så långt det är möjligt. Maten är lantlig och rustik. Allt från svensk husmanskost till medelhavsinspirerade rätter.
Vi serverar också baristakaffe från italienska Fogarolli där du kan få allt från Caffe Latte och Cappuccino till Chai Latte och varm Choklad.
Vi ordnar även en del evenemang på gården, som grillkvällar, after work och så har vi också massa bröllop inbokade under säsongen!
Serveringstillstånd finns.
ÖPPET
Måndag-onsdag 11-16
Torsdag-söndag 11-17, köket stänger 16
Varmt välkomna!
Svabesholms vintererbjudande
Förrätt
SOS-tallrik, 3 sorters sill med lagrad prästost, ägg och grovt bröd
Varmrätt
Ribbestek serveras med apelsinkokt rödkål, brysselkål, äppelkompott, gräddsås och kokt potatis
225 kr inkl kaffe
Serveras kl 12-16
Välkommen att boka eller beställ take away kontakt@svabesholm.se eller på 0706 38 42 04
Torsdag och fredagslunch
Serveras kl 12-16.
Går att beställa som take away.
Dessa dagar kommer lunchen att ersätta kötträtten på menyn.
V 37
Citron och örtbakad kycklingsteak med italiensk kycklingkorv samt tomat, fänkål och chilimajonnäs
V 38
Ångad långa filé med rödbetor, kapris och rökt fläsk samt riven pepparrot o brynt smör
V 39
Ört- och äppelbakad fläsksida med cidersmörsås och spetskål samt äppelchutney smaksatt med rosmarin och chili.
V 40
Äggakaga med rårörda lingon och rökt fläsk
V 41
Kålpudding med sirapsglaserad kål och gräddsås
V 42
Rimmad oxbringa med rotfrukter, pepparrot samt grov senap o persiljebuljong
V 43
Fiskwallenbergare med ärtor, fänkål och spenat samt smält smör
V 44
Italienska köttbullar med oliver och parmesan i tomatsås
V 45
Kalops med rostade morötter och inkokta rödbetor
V 46
Baconlindad viltfärslimpa med höstens svamp, Lingon o gräddsås
Söndagsmiddag
Våra Söndagsmiddagar är slut för denna gång och åter igen i höst.
Meny
Alla våra matiga smörgåsar serveras på grovt råg- & solrosbröd.
Måndag-onsdag serveras våra matiga mackor och hembakt fika mellan 11-16.
Varm lunch serveras torsdag-söndag mellan 11-17, köket stänger 16:00.