Hjärtat på gården
I det gamla vagnslidret på gården har vi inrett ett café och lantkök där vi lagar och serverar gårdens mat. Här serverar vi frukost, scones, söta bakverk till kaffet. Vi har matiga mackor, varma luncher och under delar av säsongen serverar vi söndagens middag. Gårdens kök erbjuder färska, rena råvaror från trakten. Merparten av grönsakerna, äggen och köttet får vi från gården och närliggande gårdar. Hembakat och lagat från grunden så långt det är möjligt.
Vi har en italiensk kaffemaskin med bästa kaffet Fogarolli som serverar dig allt från Caffe Latte och Cappuccino till Chai Latte och varm Italiensk Choklad.
Vi ordnar även mat till gårdens förbeställda arrangemang. Maten är lantlig och rustik. Allt från svensk husmanskost till medelhavsinspirerade rätter. Till våra festarrangemang och konferenser kan vi nu även erbjuda fler-rätters middagar, bufféer och grillkvällar som med fördel avnjuts i vår caféträdgård.
Serveringstillstånd finns.
Svabesholms vintererbjudande
Förrätt
SOS-tallrik, 3 sorters sill med lagrad prästost, ägg och grovt bröd
Varmrätt
Ribbestek serveras med apelsinkokt rödkål, brysselkål, äppelkompott, gräddsås och kokt potatis
225 kr inkl kaffe
Serveras kl 12-16
Välkommen att boka eller beställ take away kontakt@svabesholm.se eller på 0706 38 42 04
Torsdag och fredagslunch
Serveras kl 12-16.
Går att beställa som take away.
Dessa dagar kommer lunchen att ersätta kötträtten på menyn.
V 37
Citron och örtbakad kycklingsteak med italiensk kycklingkorv samt tomat, fänkål och chilimajonnäs
V 38
Ångad långa filé med rödbetor, kapris och rökt fläsk samt riven pepparrot o brynt smör
V 39
Ört- och äppelbakad fläsksida med cidersmörsås och spetskål samt äppelchutney smaksatt med rosmarin och chili.
V 40
Äggakaga med rårörda lingon och rökt fläsk
V 41
Kålpudding med sirapsglaserad kål och gräddsås
V 42
Rimmad oxbringa med rotfrukter, pepparrot samt grov senap o persiljebuljong
V 43
Fiskwallenbergare med ärtor, fänkål och spenat samt smält smör
V 44
Italienska köttbullar med oliver och parmesan i tomatsås
V 45
Kalops med rostade morötter och inkokta rödbetor
V 46
Baconlindad viltfärslimpa med höstens svamp, Lingon o gräddsås
Meny
Alla våra matiga smörgåsar serveras på grovt råg- & solrosbröd